Bonsai félék

Bonsai-szerű látványos növények:

 

A bonsai fácska igen népszerű ám elég drága növény, ami nagy népszerűségnek örvend, okkal. A bonsai félék lenyűgözően szép kis növények, már ha életben tudjuk tartani. Az árát tekintve viszont, ez maga a kockázatos vállalkozás. Sokszor még a rendszeres növénytartók baja is meggyűlik vele. Ám vannak olyan fás növények, amelyek sokkal pénztárca barátabbak és még elég látványosak is.

 

  1. Fikusz Ginzeng: A fikusz ginzeng vagy más néven a FICUS MICROCARPA GINSENG, csak névrokona a valódi ginzeng-nek. Gondozását illetően, a fikusz ginzeng hetente egyszer locsolandó, amikor a földet tapintásra száraznak érezzük. Napfényes helyen kell tartani, főként benti tartásra ajánlott, de teraszon vagy a kertben is tarthatjuk napos-árnyékos helyen. Kész növényt vásárolhattok az IKEA-ban is! A hiedelemmel ellentétben nem szükséges párásító permetezni.

    leaf-3162427_1920.jpg

  2. Pozsgafa (Majomkenyérfa): A pozsgafa egy örökzöld pozsgás növény. Szintén hasonló a Bonsai-hoz. A legjobban vízáteresztő földben tartható, mint a kaktuszföld. Fényigényes növény, de ezt a fajtát sem lehet a perzselő napnak kitenni. Locsolást illetően hetente egyszer, nyáron esetleg kétszer. A kifejlett növények virágot is hozhatnak fehér és rózsaszínben. A megfelelő helyen akár 1 méter magasra is megnőhet. Könnyen szaporítható ág vagy levéldugványról.

    plant-1645812_1280.jpg
  3. Vadkakaó (Pachira aquatica): A vadkakaó talán a fonott száráról a leghíresebb. Szintén igazán mutatós szobanövény, melynek gondozása viszonylag egyszerű. A levegősebb talajt kedveli és az enyhén párás levegőt, ezért a kakaót lehet és érdemes gyakrabban permetezni. Sok fény hatására, egyenletesen meleg helyen hamar megnő akár több méterre is. A kép forrása(IKEA)
    pachira-aquatica-potted-plant_0443229_pe594238_s4.JPG

4. Borágófa (Fucsien teafa, Fülöp-szigeteki teafa): Szintén igen mutatós, melegkedvelő növény. A párát is szereti, így a permetezés itt is javasolt. Lombhullató, a száraz időszakban elhullajtja leveleit. Apró fehér virágai miatt igazán szép és népszerű szobanövény. 

set-regalo-carmona-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kép forrása. 

 

Tudtok még olyan növényt ami hasonló a Bonsai-hoz és a cikkben nincs említve? Ha igen, hagyjatok kommentet a facebook bejegyzés alatt.  :)

 
leaf-3162421_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkert.blog.hu/api/trackback/id/tr8214562716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kreatív Kert

Kerttel kapcsolatos ötletek és tippek tárháza.

Friss topikok

  • PlázaMax: Bizony számos csodaszép bútor készíthető raklapból, de ne feledjük, ma már olyan kész megoldások v... (2020.07.26. 14:59) Raklap a kertben
süti beállítások módosítása