Lombfúvó parádé

44536564_2219285501616227_2947172628273561600_n.jpg

Lombfúvó parádé

Az ősszel lehulló falevelek takarót képeznek a talaj felett, ami egy kis eső után ugyanakkor csúszóssá is vállhat, valamint elzárja az alatta lévő növények számára a napfény és eső útját is. A lombkoronát eltakaríthatjuk gereblyével is, viszont a levelektől még így sem szabadultunk meg teljesen. A levelek aprítva sokkal kevesebb helyet foglalnak, így mozgatásuk és felhasználásuk is könnyebb. Rengeteg fajta és féle lombfúvót találhatunk a kertészeti boltok választékában, főként az elektromos és a benzinmotoros lombfúvó a sláger.

Mire érdemes figyelni?

Az elektromos lombfúvók vezetékesek, így mobilitásuk egy fűnyíróéval egyeznek meg körülbelül, tehát egy átlagos méretű kertben teljesen jól használható, megfelel a céloknak. Amennyiben egy nagyobb telek takarítására szeretnénk egy eszközt vásárolni, hasznosabb lehet egy masszívabb benzinmotoros fúvó. A legtöbb elektromos fúvó gyűjtőzsákkal is rendelkezik és többségük fújásra is alkalmas.
Miért jó ha fúj is a lombszívó?
- A fújó funkcióval könnyen portalaníthatjuk a teraszt, garázst vagy a kert beton részeit is. Amit mindenképpen szükséges szemelőtt tartani, az az, hogy milyen fák levelét szeretnénk eltakarítani. Az egyszerű kerti díszfák (ecetfa, tulipánfa, tuja) levelei apróbbak, így egy kerekes tolható lombszívóval is könnyen összeszedhetjük a lehullot leveleket.

hecht_3113.jpg

Hasznos funkció ha a gép aprítani is képes az összeszedett leveleket, ez azonban nem minden gépben beépített. A lombfúvók árai változékonyak 10 - 100 ezer ft-ig találhatunk mindenféle erősségű és márkájú terméket. A legalapvetőbb árkülönbség abban mutatkozik meg, hogy a termék benzines vagy elektromos.
Miért számít, hogy benzines vagy elektromos fúvót választunk?

Ha elektromos lombfúvót választunk, a gép mobilitása sajnos némileg korlátozott, bár mint ahogy már említettük, egy átlag méretű kertben, vagy akár egy nagyobb hosszabbítóval ez a probléma többnyire áthidalható, viszont ha nem szeretnénk a vezetékkel babrálni, akkor érdemes lehet akár egy akkumulátoros verziót is választani.

Mi lehet a lomfúvó hátránya?

A lombfúvók bár funkció szerint képesek lombszívásra is, viszont a hajlított csövű kialakítás miatt előfordulhat, hogy szívás közben elekadnak a nagyobb falevelek. Ez persze leginkább akkor hátrány, ha nagy levelű fák koronájának takarításához használnánk.

Tipp: Ha kertünkben több nagylevelű fa van, válasszunk egyenes csövű kivitelezést.

A lombfúvó előnyei:

  • A levelek könyebb eltakarítása
  • A por és kisebb szemetek elleni jól felhasználhatóság
  • Akár azonnal össze is szedhetőek a levelek a gyűjtőzsákos megoldású fúvókkal.
  • Nem szükséges lehajolni
  • Kényelmes munkavégzés
  • Gyorsaság és hatékonyság

 
43914250_347328172502920_5021473926871928820_n.jpg
Ha a kertünkben sok fa van, akár nagyobb vagy különböző méretű levelekkel is, érdemes egy nagyobb nyílással rendelkező egyenes csövű lombfúvót választani. A kerekes tolható kivitelű eszközök inkább a kisebb levelű fákhoz használhatóak. Az alábbiakat figyelembe véve, először gondoljuk át kertünk adottságait figyelembe véve, milyen célra keresünk eszközt.

hecht-3303_1.jpg

rebv_3000_e.jpg

9332-20.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkert.blog.hu/api/trackback/id/tr4814316927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kreatív Kert

Kerttel kapcsolatos ötletek és tippek tárháza.

Friss topikok

  • PlázaMax: Bizony számos csodaszép bútor készíthető raklapból, de ne feledjük, ma már olyan kész megoldások v... (2020.07.26. 14:59) Raklap a kertben
süti beállítások módosítása