Kaktusz kalauz

Szoba Kaktuszok:


Lássuk be gondozásuk nagyon könnyű, szinte nem is kell és mégis igazán szép növények. Otthonunkat többféle módon is díszítheti, és nem kell senkit megkérni, hogy locsoljon, ha egy hétre elutazunk. Vagyis praktikus növény.

 

zygocactus-3401963_1280.jpg

 

Ha kaktuszban gondolkozunk érdemes olyat választani, ami virágzik is. A virágzó kaktusz igazán gyönyörű látvány, virágai többnyire színesek és igen mutatósak. Ilyen például a karácsonyi kaktusz (zygocactus) melynek virágai télen a karácsonyi időszakban bújnak elő. A kaktusz egy igen látványos felhasználása dekorációként a terrárium kert. Mivel a kaktusz igen strapabíró növény akkor is életben marad, ha gyökere nem 100% stabilan van a földben.



Forrás

Forrás

Ha olyan kaktuszt keresünk, amit ki szeretnénk ültetni kertünkbe akkor hidegtűrő kaktuszt kell ültetnünk. Ilyen például a Füge Kaktusz. A fügekaktusz kisebb fagyokat átvészel a megfelelő talajban. (homokos, meszes) 

prickly-pear-1415525_1920.jpg

 

Szintén különleges növény a levélkaktusz. Mely külsőre talán a legkevésbé "kaktuszos".  A virága szintén pompás, levelei vékonyak páfrányszerűek. Virágai számos színben találhatóak. Kaktusz létére kissé kényes növény, napos helyen tartandó de nem bírja a közvetlen perzselő napfényt vagy a hideget.

night-blooming-cereus-14557_640.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkert.blog.hu/api/trackback/id/tr4014549042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kreatív Kert

Kerttel kapcsolatos ötletek és tippek tárháza.

Friss topikok

  • PlázaMax: Bizony számos csodaszép bútor készíthető raklapból, de ne feledjük, ma már olyan kész megoldások v... (2020.07.26. 14:59) Raklap a kertben
süti beállítások módosítása