Ehető virágok

Ehető virágok és tányérdíszítők

 

A virágok felhasználása a konyhában elsőre talán furcsának tűnhet, de egyre elterjedtebb, mint ehető díszítő elem. Az apró színes virágok gyönyörű dísztő elemei lehetnek egy tányérnak, amit akár magunk is elkészíthetünk. Ételek mellett pompázó italokat is készíthetünk virág jégkockával.


#Ehető #virágok:

- Búzavirág
- Árvácska
- Bazsalikom virág
- Édeskömény virág
- Hibiszkusz
- Sarkantyúka
- Rózsa 
- Citromfű

caa2c9daa1a159c8207659b56ac33886.png
Credit:saragasbarra.com
image3.jpgCredit:saragasbarra.com


Az éttermekben használt talán leghírhedtebb és legsikkesebb ehető virág a tökvirág.  A virág belseje tölthető, hússal, sajttal, zöldségekkel, kuszkusszal.




Forrás

<Forrás>

Milyen más formában használhatóak a növények a konyhában?

- Tea és más italokhoz, Zselékhez és persze frissen salátákhoz.

 

A legegyszerűbben beszerezhető az Árvácska, ezt szinte mindenhol kapni. A leglátványosabb pedig talán a búzavirág. A sarkantyúka sárgás-narancssárga virág az éttermek gyakori díszítője, ezt már nem olyan egyszerű beszerezni. Salátákhoz pedig nagyon jó a snidling virága. A lila kis virág íze nagyon intenzív hagymaízű, akár levesbe is használhatjuk.

chive-967674_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkert.blog.hu/api/trackback/id/tr3614553702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kreatív Kert

Kerttel kapcsolatos ötletek és tippek tárháza.

Friss topikok

  • PlázaMax: Bizony számos csodaszép bútor készíthető raklapból, de ne feledjük, ma már olyan kész megoldások v... (2020.07.26. 14:59) Raklap a kertben
süti beállítások módosítása