Ehető virágok és tányérdíszítők
A virágok felhasználása a konyhában elsőre talán furcsának tűnhet, de egyre elterjedtebb, mint ehető díszítő elem. Az apró színes virágok gyönyörű dísztő elemei lehetnek egy tányérnak, amit akár magunk is elkészíthetünk. Ételek mellett pompázó italokat is készíthetünk virág jégkockával.
#Ehető #virágok:
- Búzavirág
- Árvácska
- Bazsalikom virág
- Édeskömény virág
- Hibiszkusz
- Sarkantyúka
- Rózsa
- Citromfű
Credit:saragasbarra.com
Credit:saragasbarra.com
Az éttermekben használt talán leghírhedtebb és legsikkesebb ehető virág a tökvirág. A virág belseje tölthető, hússal, sajttal, zöldségekkel, kuszkusszal.
Forrás
<Forrás>
Milyen más formában használhatóak a növények a konyhában?
- Tea és más italokhoz, Zselékhez és persze frissen salátákhoz.
A legegyszerűbben beszerezhető az Árvácska, ezt szinte mindenhol kapni. A leglátványosabb pedig talán a búzavirág. A sarkantyúka sárgás-narancssárga virág az éttermek gyakori díszítője, ezt már nem olyan egyszerű beszerezni. Salátákhoz pedig nagyon jó a snidling virága. A lila kis virág íze nagyon intenzív hagymaízű, akár levesbe is használhatjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.