Természetes permetszerek
Miért is ne lehetne a természetben adott anyagokkal védekezni a kártevők ellen? Számos olyan növényt szerezhetünk be könnyen amikkel védhetjük a kertünket a kártékony rovarokkal szemben. A vegyszeres permet persze nagyon hatékony, de ha arra gondolunk, hogy ezek a zöldségek és gyümölcsök kerülnek a tányérunkra nem lehetünk teljesen nyugodtak.
Mikor permetezzünk?
Fontos tényező a permetezésnél az időjárás. Szeles időben nem szabad permetezni és akkor sem ha túl meleg vagy túl hideg van (10fok alatt - 25fok felett) Az év első lemosó permetezését a fagyok elmúltával de még az első rügyek előtt kell elvégezni.
Mire figyeljünk permetezéskor?
- Fontos a mennyiségek betartása
- Ha más növények is találhatóak a permetezni kívánt területen fedjük le a permetezni nem kívánt növényt
- Ne lélegezzük be a permetszer, használjunk maszkot.
Természetes permetszerek:
Paradicsomlé oldat: levéltetű és káposzta ellen Két maréknyi felaprított paradicsomlevelet két liter vízben kell 12 órát áztatni és hígítás nélkül használható
Fokhagyma tea: 1 liter vízben forraljunk fel 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, miután a víz kihűlt használhatjuk is.
Bazsalikom tea: 1 liter vízben forraljunk fel 2 bögrényi bazsalikomot, akár a virágát is felhasználhatjuk.
Hagyma tea: Gyűjtsd össze a hagyma héját egy és levágott végeit egy szatyorban majd egy vödörben áztasd össze őket napokig, akár egy hétig is.
Sóoldat: 2 evőkanál só 1 liter meleg vízhez keverve, kihűlve azonnal használható.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.