Árnyékkedvelő növények

Árnyékkert: Árnyékkedvelő növények

Ha van olyan szeglet a kertünkben amely leginkább árnyékos, így a nagy fényigényű növények nem jöhetnek szóba akkor elkezdhetünk gondolkozni: Mely növények valók árnyékos helyre?

 

Az árnyékos hely fogalma persze elég tág például Teljesen árnyékos helyről beszélünk ha az adott helyet soha nem éri közvetlen napfény. Ha az adott helyet viszont 3-4 órán keresztül éri napfény akkor félárnyékos helyről beszélünk.
Könnyen előfordulhat, hogy más növényeink árnyékolnak be egy helyet a kertben ahova így olyan növényeket kell ültetni amelyek kedvelik a sötétséget.


architecture-clouds-daylight-226407.jpg

Az alábbi növényeket ültethetjük árnyékos helyekre:

 

Díszcsalán: A talán legismertebb dísznövény árnyékos helyekre színes kis leveles növény. A zöldtől a vörös színig is előfordul.

coleus-at-little-norway-3588539_1280.jpg

 Hortenzia: Az árnyékos helyek igazi dísze lehet a csodás hortenzia virág. A hortenzia nem igényel sok napfényt félárnyékos helyen is jól tartható. Leginkább cserépben vagy dézsában érdemes tartanunk őket.

bloom-1853360_1920.jpg

Páfrány: A páfrányfélék természetes élőhelyükön az erdőkben is árnyékos-nyirkos helyeken nő így igazán jól nevelhető a kert árnyékos zugaiban.

grow-4183977_1920.jpg

 

Rododendron: A rododendron árnyékos párás helyeken érzi jól magát. Kedvező számára a magasabb páratartalom és a savas kémhatású talaj.

flowers-3630126_1920.jpg

Vadszőlő: A vadszőlő egy színes burjánzó futó növény, amely jól fejlődik félárnyékos helyeken is. Amennyiben falra futtatjuk, nem tesz kárt a falban nyugodtan használhatjuk faltakaróként is.

wine-partner-2778579_1920.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkert.blog.hu/api/trackback/id/tr6814884070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kreatív Kert

Kerttel kapcsolatos ötletek és tippek tárháza.

Friss topikok

  • PlázaMax: Bizony számos csodaszép bútor készíthető raklapból, de ne feledjük, ma már olyan kész megoldások v... (2020.07.26. 14:59) Raklap a kertben
süti beállítások módosítása