Őszi Falevelek

Őszi falevelek

Az őszi színpompás falevelek igazán szépek, ám a kertünkbe hullva valljuk be sokszor bosszúságot okoznak.

autumn.jpg

Eltakarításuk mindenképp szükséges, hiszen az elhullott falevelek kárt okozhatnak a pázsitunkban. Az udvaron hagyva csúszós talajt is adhat. Azonban azt, hogy hogyan tűntetjük el érdemes végiggondolni. Fő a hatékonyság. Az elhullott leveleket persze kidobhatjuk, elégethetjük, de van ennél okosabb megoldás is.

  1. Az őszi falevelek jó alapanyagot adnak a talajkomposztnak. A lehullott levelek még sok értékes szerves anyagot tartalmaznak, melyet a földbe juttatva javíthatunk földünk minőségén. Az elhullott leveleket érdemes lehet a talajba forgatni, esetleg tápoldat vagy műtrágya hozzáadásával, de akár önmagában a földbe forgatva is komposztot készíthetünk belőle. A levelek lebomlásuk során értékes szerves anyagot képeznek , melyet a termőföld remekül hasznosíthat.

    agriculture-backyard-blur-296230.jpg

  2. Talajtakaró: A falevelek alkalmasak talajtakarónak. Virágzó növényeink gyökerét talajtakaróval lefedve védelmet nyújthatunk az évelő növényeknek. Ha a falevelket közvetlenül gyökerük körül takaróként elhalmozzuk. A faleveleket apróra tépkedve vagy eleve apró leveleket használva készíthetünk talajtakarót.


  3. Falevélből a kreatívabb emberek számos dekorációt is készíthetnek. Az őszi leveleket paraffin viasszal vagy átlátszó dekor ragasztóval tartósíthatjuk. Üvegre, műanyagra, vagy gyertyára díszítésként használhatjuk dekupázs technikával.



    Pár tipp őszi falevelekből készíthető dekorációkhoz:

     


(Forrás1.: https://theaccidentalmrs.com/2012/11/04/thanksgiving-decor-ideas/)
(Forrás2.:http://wallflowerkitchen.com/diy-autumn-leaf-fairy-lights/)

Forrás: https://www.theidearoom.net/inexpensive-fall-decorating-ideas


Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/70087337931089834/

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/492792384223389284/


Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/467178161329507956/

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkert.blog.hu/api/trackback/id/tr7714269061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kreatív Kert

Kerttel kapcsolatos ötletek és tippek tárháza.

Friss topikok

  • PlázaMax: Bizony számos csodaszép bútor készíthető raklapból, de ne feledjük, ma már olyan kész megoldások v... (2020.07.26. 14:59) Raklap a kertben
süti beállítások módosítása