Őszi kert lila növényekkel

Őszi kert lila növényekkel

Hivatalosan is vége a nyárnak ami egy új évszak kezdetét hozza magával. Az őszi kertek hangulatos évszaka    sokak kedvence. Ha az őszre gondolunk a föld színei, a barna, a sárga és narancs árnyalatai jutnak eszünkbe. A hagyományos őszi növények helyett azonban érdemes lehet feldobni a szokásos kerti színeket olyan látványos és élénk színekkel mint a lila. Ebben a cikkben olyan növényekről olvashattok amikkel az őszi kertet feldobhatjátok a szokásostól eltérő módon.

 

Különleges Lila növények a kertbe:

 

  1. Perzsa Pajzs (Persian Shield) egy különleges élénk színű növény. Ősszel vagy télen virágzik világoskék apró virágai nyílnak.

    Forrás
  2. Zsálya: A zsálya egy csodás évelő fűszernövény melynek virágai élénk lila színben pompáznak, a csodás lila virágok júniustól kora őszig nyílnak. A zsálya virága is ehető, íze  a leveléhez hasonlóan intenzív.

    sage-1540271_1920.jpg

  3. Lufi Virág / Léggömb virág (Platycodon grandiflorus): A lufi virág egy bokros növekedésű évelő virág sötét kékes zöld levelekkel. Virágait nyár végén hozza, fényigényes növény ezért napos helyre ültessük, cserépben is szépen fejlődik.

    flowering-4403730_1920.jpg

  4. Lila Krizantém: A krizantém egy jó hidegtűrő évelő növény amely ősszel virágzik. Dús leveleivel tömött színes virágaival az őszi kert kitűnő eleme.

    blooming-blossom-blurred-background-1447984.jpg

  5. Lila Árvácska: Az árvácska télen is kertünk dísze lehet, élénk színes virágai vidám látványt nyújtanak. A kert szépítése mellett az árvácska a tányérunk ékes dísze is lehet, mivel virága ehető.

    beautiful-bloom-blooming-414180.jpg

  6. Kerti sáfrány (Crocus): Édemes ősszel elültetni hagymáit, a Crocus a tavasz egyik első virága. 

    botany-crocus-flower-743.jpg

  7. Sarkantyúfű: A sarkantyú fú egy magasra növő színes virág, mely szintén évelő. Ha az első virágzás után visszavágjuk jövőre ismét kihajthat. Nagy fagyok idején érdemes talajtakaróval fednünk.


    flower-2732908_1920.jpg

  8. Levendula: A méltán legnépszerűbb lila virág a levendula. Szinte egész nyáron virágzó bokros növény. Virágai levágva is illatosak maradnak.

    lavender-4348354_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkert.blog.hu/api/trackback/id/tr2115033554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kreatív Kert

Kerttel kapcsolatos ötletek és tippek tárháza.

Friss topikok

  • PlázaMax: Bizony számos csodaszép bútor készíthető raklapból, de ne feledjük, ma már olyan kész megoldások v... (2020.07.26. 14:59) Raklap a kertben
süti beállítások módosítása