Télikert

Mit ültessünk ha télen is virágzó növényeket szeretnénk kertünkben?

 

Habár a tél nem a virágzás  időszaka mégis akadnak olyan növények, amelyek a legnagyobb hidegben is díszíthetik a kertünket. Viszonylag kevés olyan növény van, ami virágzik, télen ám ezek igazi csodái lehetnek kertünknek. Ám az örökzöld növények is igényelnek, azonban némi gondoskodást ezért számoljunk ezzel is, amikor növényt választunk. Ebben a cikkben pár pompás téli növényt szeretnénk bemutatni nektek.

Gondozásuk:

A téli növények is igényelnek öntözést ám ezt csak napsütéses melegebb napokon szabad megtenni, amikor nincsen fagy. Ilyenkor a legmelegebb napszakban egy kis vizet locsolhatunk a növény gyökeréhez, hogy a föld képes legyen tápanyagait felszabadítani és ne keményedjen meg teljesen.

A téli növények gyökerét érdemes földtakaróval védeni a közvetlen fagytól. Földtakarót vásárolhatunk készen a leggyakoribb talajtakaró, amit készen vehetünk a fakéreg (ezen belül is a fenyő kéreg)  Ha rendelkezünk faaprítóval mi magunk is elkészíthetjük a takarót. 

 

A legmutatósabb téli növények:

  1. Díszkáposzta: A díszkáposzta egy ehető téltűrő dísznövény, amely a legnagyobb mínuszokban is színesen pompázik a kertben.

    ornamental-cabbage-779944_1280.jpg
  2. Kerti Árvácska: A kerti árvácska jól bírja a hideget, de ahhoz hogy túlélje a nagyobb fagyokat is talajtakaróval kell befedni a gyökerénél.

    flower-3276814_640.jpg
  3. Csipkebogyó: A csipkebogyó egy igazi strapabíró télálló növény, amely télen is díszítheti a kertet, a termését hasznosíthatjuk a konyhában számos célra.

    beautiful-beauty-berry-301544.jpg
  4. Chimonanthus praecox: Azaz a tündérfa. Virágait télen, Január- Február környékén bontja.

    chimonanthus-praecox-2264423_1280.jpg

  5. Téli jázmin (Jasminum nudiflorum): A téli jázmin egy kínai eredetű lombhullajtó cserje, mely februárban virágzik.

    jasmine-1884437_1280.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkert.blog.hu/api/trackback/id/tr4314271861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kreatív Kert

Kerttel kapcsolatos ötletek és tippek tárháza.

Friss topikok

  • PlázaMax: Bizony számos csodaszép bútor készíthető raklapból, de ne feledjük, ma már olyan kész megoldások v... (2020.07.26. 14:59) Raklap a kertben
süti beállítások módosítása