Moha terrárium

Moha Kertek

 

A moha egy különleges spórás növény mely az erdők mélyén rejtőzködik. Fagy takaró  alól több év elteltével is képesek újra életre kelni, ha napfény éri őket. Ezt a képességet annak is köszönhetik, hogy az emberi őssejtekhez hasonló (Embriós) sejtjeik vannak. Bármilyen szép és természetes a moha azt viszont be kell látni, hogy alapvetően egy növényparazita.

 

A moha számos dekorációs folyamatban is használható. Ezek közül az egyik leglátványosabb a moha terrárium. A moha terrárium, nagyon hasonló a kaktusz terráriumhoz, melynek lényege, hogy a növény egy átlátszó kaspóban vagy üvegedényben él így látjuk a földet és a gyökereket is.


blooming-blossom-blurred-background-1542937.jpgbeautiful-blur-close-up-1466434.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

o
O

A sima szobanövények földjét is díszíthetjük mohával, viszonban erre csak a strapabíró növényeket használhatjuk. Időnként gondoskodni kell arról hogy legyenek lyukak a mohában ahol lélegzik a föld és a növény. Élő mohát díszítésre és növényekhez beszerezhetünk az internet-en terrárium moha néven.

img_0120.jpg

Mi az ami még ennél is különlegesebb módja a moha felhasználásának?

- A moha graffiti


Miből áll a moha festék:

  • Két maroknyi megtisztított moha.  A legjobb ha a mohát a természetből szerezzük be kövekről, falról, fákról de a boltban vásárolható moha is alkalmas lehet.
  • Két csészényi élőflórás joghurt vagy író
  • Két csésze víz
  • Fél evőkanál cukor
  • Kukoricaszirup (El hagyható, állagjavítás miatt kell)


Amint elkészült a festék ami barnás zöldes színű lesz, megalkothatjuk a kívánt mintát vagy feliratot. A moha kifejlődéséhez pár hétre szükség van, lehetőleg árnyékosabb helyen próbálkozzunk ezzel.



anna-garforth-moss-graffiti-designboom-051.jpganna-garforth_natur.jpg

A Képek forrása: Anna Garforth

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkert.blog.hu/api/trackback/id/tr4514567316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kreatív Kert

Kerttel kapcsolatos ötletek és tippek tárháza.

Friss topikok

  • PlázaMax: Bizony számos csodaszép bútor készíthető raklapból, de ne feledjük, ma már olyan kész megoldások v... (2020.07.26. 14:59) Raklap a kertben
süti beállítások módosítása