Karácsonyi fa dekorációk

 

Hamarosan itt a karácsony, nyakunkban a tél. Lassan elkezdhetünk karácsonyi lázban égni. Gondoltatok már arra, hogy a maradék fát vagy levágott gallyakat dekorációnak használjátok?

Én ajánlom: Egyedi és mutatós és még a fa sem vész kárba!

 

szarvasfa.JPG

 

Íme pár ötlet:

 

fakaracsonyfa.jpg



fafenyodisz.jpg

facsillagok.jpg

faszarvasok.jpg

agfa.jpg

faagak.jpg

agfa2.jpg

agfa3.jpg

agfa4.jpg

agfa5.jpg

agasztaldisz.jpg

disz1.jpg

 

Évelők és télálló növények őszre
Évelők és télálló növények őszre

Őszi évelők és bogyós cserjék 

 

Ha még télre is szeretnénk egy mutatós kertet most sincs késő. Számos évelő növénnyel dobhatjuk még fel a kertet a hidegebb időszakokra. Ilyenek például a piros bogyós cserjék. A bokros cserjék és számos virág is akár a téli időben is színes marad ezzel feldobva kertünket. Mik a legkülönlegesebb növények amiket érdemes télére ültetnünk?

 

 

  1. Díszkáposzta: Teljesen télálló növény a fagyos ...
Őszi kert lila növényekkel
Őszi kert lila növényekkel

Őszi kert lila növényekkel

Hivatalosan is vége a nyárnak ami egy új évszak kezdetét hozza magával. Az őszi kertek hangulatos évszaka    sokak kedvence. Ha az őszre gondolunk a föld színei, a barna, a sárga és narancs árnyalatai jutnak eszünkbe. A hagyományos őszi növények helyett azonban érdemes lehet feldobni a szokásos kerti színeket olyan látványos és élénk színekkel mint a lila. Ebben a cikkben olyan növényekről olvashattok amikkel az őszi kertet ...

Raklap a kertben
Raklap a kertben

 Raklap a kertben

 

A raklap bútor népszerű megoldás és viszonylag könnyen be is szerezhetjük valamint az ára is kedvező. Az ülőgarnitúra mellett készíthetünk raklapból kerítést, virágtartót vagy grill asztalkát is. Íme néhány ötlet amivel feldobhatjuk a kertet:

 

kerites.png

Árnyékkedvelő növények
Árnyékkedvelő növények

Árnyékkert: Árnyékkedvelő növények

Ha van olyan szeglet a kertünkben amely leginkább árnyékos, így a nagy fényigényű növények nem jöhetnek szóba akkor elkezdhetünk gondolkozni: Mely növények valók árnyékos helyre?

 

Az árnyékos hely fogalma persze elég tág például Teljesen árnyékos helyről beszélünk ha az adott helyet soha nem éri közvetlen napfény. Ha az adott helyet viszont 3-4 órán keresztül éri napfény akkor félárnyékos helyről ...

Természetes permetező szerek
Természetes permetező szerek

Természetes permetszerek

Miért is ne lehetne a természetben adott anyagokkal védekezni a kártevők ellen? Számos olyan növényt szerezhetünk be könnyen amikkel védhetjük a kertünket a kártékony rovarokkal szemben. A vegyszeres permet persze nagyon hatékony, de ha arra gondolunk, hogy ezek a zöldségek és gyümölcsök kerülnek a tányérunkra nem lehetünk teljesen nyugodtak.

 

Mikor permetezzünk?

Fontos tényező a permetezésnél az időjárás. Szeles időben ...

Ehető virágok
Ehető virágok

Ehető virágok és tányérdíszítők

 

A virágok felhasználása a konyhában elsőre talán furcsának tűnhet, de egyre elterjedtebb, mint ehető díszítő elem. Az apró színes virágok gyönyörű dísztő elemei lehetnek egy tányérnak, amit akár magunk is elkészíthetünk. Ételek mellett pompázó italokat is készíthetünk virág jégkockával.


# Ehető   # virágok :

- Búzavirág
- Árvácska
- Bazsalikom virág
- Édeskömény virág
- Hibiszkusz
- Sarkantyúka
...

Erkély, Terasz vagy kis városi kert
Erkély, Terasz vagy kis városi kert

Városi kertészkedés

Kertészkedni mindenhol lehet erkélyen, teraszon vagy kisvárosi kertünkből is kihozhatjuk a maximumot. Ha csak erkéllyel vagy terasszal rendelkezünk  az nem jelenti, hogy ne élhetnénk kertészkedési szenvedélyünknek. Az erkélyünk vagy teraszunk is megfelelő hely lehet a kertészkedéshez.

 

Az sem lehetetlen, hogy saját zöldségeket vagy más növényeket gondozzunk az erkélyünkön, ám ehhez fontos lehet még az is hogyan helyezzük el a ...

Bonsai félék
Bonsai félék

Bonsai-szerű látványos növények:

 

A bonsai fácska igen népszerű ám elég drága növény, ami nagy népszerűségnek örvend, okkal. A bonsai félék lenyűgözően szép kis növények, már ha életben tudjuk tartani. Az árát tekintve viszont, ez maga a kockázatos vállalkozás. Sokszor még a rendszeres növénytartók baja is meggyűlik vele. Ám vannak olyan fás növények, amelyek sokkal pénztárca barátabbak és még elég látványosak is.

 

  1. Fikusz ...

Kreatív Kert

Kerttel kapcsolatos ötletek és tippek tárháza.

Friss topikok

  • PlázaMax: Bizony számos csodaszép bútor készíthető raklapból, de ne feledjük, ma már olyan kész megoldások v... (2020.07.26. 14:59) Raklap a kertben
süti beállítások módosítása